Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Koordinacija nezadovoljna uvođenjem dvojezičnosti

Vukovarski branitelji Vukovarski branitelji Jasenka Vrdoljak

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u svom je priopćenju izrazila nezadovoljstvo zahtjevom SDSS-a za uvođenjem dvojezičnih natpisa na svim ustanovama u Vukovaru.

Smatraju kako je postotak od 34,87 posto Srba u udjelu stanovništva prenapuhan, jer kako navode velika većina Srba živi u Srbiji, a u Vukovar dolaze samo po potrebi, odnosno da bi podigli mirovine i ostvarili neka od svojih socijalnih i materijalnih prava, a također i da su masovno dolazili na popis stanovništva.

 

Koordinacija zahtjeva ponovnu provjeru broja Srba u Vukovaru te ako je navedeni postotak točan, pozvat će sve braniteljske i stradalničke udruge da ih podrže u zahtjevu za raspisivanje referenduma o ukidanju za njih, kako kažu, spornog zakona, zakona o pravima nacionalnih manjina. „Samo izmjena navedenog ustavnog zakona jamči da će Vukovar biti i ostati ono što je uvijek i bio, hrvatski grad u kojem će u miru živjeti svi dobronamjerni građani koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom“, stoji u priopćenju koordinacije.

Pročitano 2229 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI