Ispiši ovu stranicu

Vukovarske mažoretkinje vratile se iz SAD-a

Naše mažoretkinje na Floridi Naše mažoretkinje na Floridi Foto: MGV

Mažoretkinje Grada Vukovara u ožujku ove godine dobile su ponudu da putuju na turneju u Sjedinjene američke države, točnije u Hallandale Beach, grad u blizini Miamia.

Nakon velikih uspjeha na državnim i europskim natjecanjima, član CID-a krovne plesne organizacije Stevan Ristić, prepoznao je rad i trud vukovarskih mažoretkinja te im omogućio desetodnevni boravak na Floridi. U suradnji s poznatom menadžericom Zoraidom Velez Bonilla, organizirao je nastupe i smještaj za djevojke i njihove trenere u mirnom turističkom gradu Hollywood Beach koji se nalazi svega 30-ak km od Miamia.

Mažoretkinje Grada Vukovara na svoju prvu američku turneju krenule su 12. rujna, a već dva dana kasnije upisale i svoj prvi nastup u restoranu Rice and Dough u gradu Fort Lauderdale gdje su otplesale dvije koreografije. Dan kasnije obilježile su večer salse u Pembroke Pines Theatre-u u gradu Pembroke gdje su nastupale kao predgrupa pred 3000 ljudi.

Sudjelovale su i na plesnoj radionici salse u Hallandale Beach-u gdje su učile osnovne plesne korake, a prema riječima predsjednice vukovarskih mažoretkinja Andreje Lehrmajer djevojkama je najdraži bio spontani nastup u Hollywood Beachu na plaži uz koncert lokalnog country banda.

-Mažoretkinje Grada Vukovara prve su mažoretkinje iz Hrvatske koje su ostavile traga na američkom kontinentu i meni je kao treneru i predsjednici udruge velika i iznimna čast što sam imala priliku djevojkama pružiti to iskustvo i nezaboravna sjećanja. Podsjećam kako su to djevojke od 15 do 21 godine koje su pokazale odgovornost i upornost kako bi svojim radom i trudom postigle ono što mladi u njihovim godinama sanjaju. Njima se njihov san ispunio i sada nam slijede neke nove, uzbudljive avanture, natjecanja i druženja kojima se svi jako veselimo. Cijelo ovo putovanje ne bi bilo moguće bez podrške grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave te njegove zamjenice Ivane Mujkić koji prate rad Mažoretkinja Grada Vukovara i cijene njihov trud i rad – ističe Lehrmajer.

Ujedno zahvaljuje svima koji su financijski pomogli kako bi djevojke uspjele otputovati.

Pročitano 1075 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar