Ispiši ovu stranicu

Pupovac odao počast žrtvama Vukovara

Pupovac bacio vijenac u Dunav i položio vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata Pupovac bacio vijenac u Dunav i položio vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata Foto: R. Rac

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac u Vukovaru je dan prije 27. obljetnice okupacije toga grada odao počast nedužnim vukovarskim žrtvama. Zajedno s predsjednicom Udruge "Protiv zaborava" Maricom Šeatović, bacio je vijenac u Dunav, potom je vijenac položio na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a zatim i upalio svijeće u pravoslavnoj crkvi Sv. Nikolaja.

- Došli smo s najdubljim osjećajem pijeteta prema vukovarskim žrtvama i najdubljim suosjećanjem sa svima koji ih se sjećaju, posebno s njihovim najbližima, položiti vijence kako za stradale građane Vukovara hrvatske nacionalnosti tako i za stradale građane srpske nacionalnosti. To je izraz naših najdubljih moralnih osjećaja, unatoč podjelama koje oko toga postoje u ovom gradu i zemlji - izjavio je Pupovac, naglasivši kako drži da je to njihova dužnost i smjer u kojem svi trebaju ići.

Izrazio je želju da se u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj počnu stvarati komemorativne politike i politike sjećanja koje neće biti izvor strahova, optužbi i nastavka mržnje već povod za približavanje, izražavanje poštovanja, pijeteta i osjećaja solidarnosti.

02 PUPOVAC

- Govorim to kao predstavnik naroda koji je u 20. stoljeću iza sebe ostavio mnoge žrtve, koji nije bez osjećaja solidarnosti i suosjećanja za stradanje s drugima. I danas čujemo glasove koji taj prostor za približavanje žele suziti i žele da ga nema - naveo je i dodao kako je nakon sastanka kojeg je jučer imao s predstavnicima i vodećim ljudima svih srpskih organizacija odlučio doći danas u Vukovar kako bi položio vijence i izrazio pijetet bez da ima osjećaj kako bi to moglo nekoga smetati.

Upitan kada će predstavnici vukovarskog SDSS-a učiniti isto što i on, odgovorio je kako su i oni jučer bili na sastanku te je i uz njihov doprinos raspravi odlučio doći danas u Vukovar.

- Niti će svi Srbi razumjeti dolazak niti će svi Hrvati prihvatiti poruke koje šaljem, ali politika i jeste u tome da ljude vodi prema onomu što se smatra da je bolje od onoga što imamo danas - rekao je Pupovac.

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac