Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dječje igralište u Borovu naselju u novom ruhu

Obnovljena su igrala, pješačke staze,rasvjeta... Obnovljena su igrala, pješačke staze,rasvjeta... Foto:M.Molnar

Grad Vukovar obnavlja postojeće dječje igralište na vijencu Ruđera Boškovića u   četvrti Borovo naselje po uzoru na dječje igralište na Olajnici.

Riječ je o zamjeni dotrajalih igrala u vrijednosti od 200.000 kuna, sanirane su i pješačke površine u čiju je obnovu grad uložio 630 tisuća kuna, a postavlja se i led rasvjeta u vrijednosti od 150 tisuća kuna, dok su za uređenje urbane opreme, a riječ je o klupama i koševima za smeće uložili još oko 50 tisuća kuna, ima za otpatke doznajemo od Dražena Čuliga pročelnika  gradskoga Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Nažalost usprkos ulaganjima uređenje javnih površina i trudu gradske uprave, vrlo su učestale devastacije kako dječjih igrala, tako i klupa i ostale urbane opreme. Stoga su pojačali nadzor i rad komunalnih redara koji će u suradnji s policijom pokušati spriječiti buduće pokušaje devastacije i kažnjavati počinitelje.

Ukupna vrijednost svih radova na ovome dječjem igralištu, na kojemu se završetak radova očekuje za nekoliko tjedana, iznosi oko milijun kuna. Čulig i ovom prilikom apelira na djecu, roditelje i sve građane Vukovara da čuvaju uređene  javne površine kako bi svi zajedno živjeli u ljepšem i kvalitetnijem gradu.

Pročitano 1021 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI