Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Živim život bez nasilja

Dobitnici nagrada i priznanja Dobitnici nagrada i priznanja Foto: J. Vrdoljak

U Županji je u zajedničkoj organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave vukovarske-srijemske, grada Županje i odgojno-obrazovnih ustanova s ovog područja, održan tematski program s ciljem da se mlade potakne na pružanje osobnog angažmana odnosno aktivizma u izgradnji kulture dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Program „Živim život bez nasilja- In memoriam Miroslav Tunjić"usmjeren je na prevenciju nasilja među mladima, te na izgradnju kulture nenasilja i tolerancije kojim se mlade sustavno osnažuje u izgradnji kulture tolerancije i stvaranja pozitivnog društvenog okruženja.

Program, koji je vodila Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije organiziran je u sjećanje na tragični događaj stradavanja mladića Miroslava Tunjića, da se više nikada ne ponovi, koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja. 

"Od 2010. godine, kada je Miroslavu Tunjiću tragično oduzet život, na području Vukovarsko-srijemske županije, djeca i maloljetnici nisu počinili niti jedno kazneno djelo ubojstva ili pokušaja ubojstva", naglasila je Veber.

U spomen na njega kao i na sve ostale žrtve vršnjačkog nasilja mladi se osobno angažiraju u promicanju kulture nenasilja.

Podijeljene su i nagrade i priznanja promotoricama koje su dale svoj doprinos u izgradnji kulture dijaloga i nenasilja, a to su Andrea Domiković, učenica O.Š. Ivan Goran Kovačić iz Štitara, Klara Stjepanović , učenica Obrtničko-industrijske škole Županja, Brigita Peić, učenica Osnovne škole Fra B.Tome Leakovića iz Bošnjaka, Marija Lovrinović, učenica Osnovne škole "Mate Lovraka " iz Županje i Ema Juzbašić, učenica Osnovne škole "Ivana Kozarca" iz Županje.Nagradu je dobila i Osnovna škola iz Gunje , izvan kategorije natjecanja, za promotivni spot maturanata 2016./2017. godine.

Pročitano 996 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI