Ispiši ovu stranicu

Dobitnike povelja i priznanja Suncokreta ruralnog turizma primio župan Galić

Razvijaju ruralni turizam Razvijaju ruralni turizam Foto: Valerija Lozančić

Nacionalna nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ za 2018. godinu predstavila je ljepotu i bogatstvo hrvatskog sela i ruralnih krajeva na svečanoj dodjeli nagrada u prosincu prošle godine u Zagrebu. Izabrani su kandidati među 130 prijavljenih iz 18 županija, a prosudbeno je povjerenstvo izabralo najbolje za nagrade dva Zlatna suncokreta i pedesetak nagrada u sedam kategorija. Među izabranima su i dobitnici nagrada iz Vukovarsko-srijemske županije.

U kategoriji Manifestacije, zlatnu povelju dobila je manifestacija Kod konjarskih vatri u Županji, a posebno priznanje za promociju tradicijskih proizvoda dobila je manifestacija Vukovarski etno sajam. U kategoriji Tradicijska gastronomija, srebrnu je povelju dobilo izletište Gondola iz Sotina. Ove je godine dodijeljeno i posebno priznanje za medijsko praćenje ruralnog turizma kojega je dobila Marija Petrinović novinarka HRT Radio Osijeka. Dobitnike nagrada iz naše županije, primio je u palači Srijem župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

-Ova povelje i priznanja dokaz su da možemo, a ja bih dodao i da moramo i hoćemo razvijati turizam na našem području, jer za kontinentalni turizam imamo puno prostora. Čestitam svim nagrađenima - istaknuo je, između ostaloga, župan Galić

Pročitano 1009 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar