Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

12. obljetnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vinkovcima

Svečanost u Vinkovcima Svečanost u Vinkovcima Foto: novosti.hr

U Vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima upriličena je središnja svečanost 12. obljetnice ustrojstva Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi, a nastavljen je služenjem svete mise koju je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo.

Središnji dio svečanosti održan je na strojilištu vojarne, na kojem su zaslužnim vojnicima dodijeljenje nagrade, a prisutnima se obratio i ministar Damir Krstičević. Također, u sklopu obilježavanja održana je i pokazna vježba pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade pod nazivom "Sposobnost savladavanja prirodne zapreke", u kojoj su vojnici pokazali kako brzo i efikasno riješiti prirodnu prepreku, postavljajući prenosivi most preko dubljeg kanala, kako bi preko istoga što brže prešla oklopna vozila.

Pročitano 1489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI