Ispiši ovu stranicu

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića jedna od 20 škola u hrvatskom sustavu e-Škola

OŠ Dragutina Tadijanovića OŠ Dragutina Tadijanovića F: K.Boras

Na zahtjev za sudjelovanje u projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet e-Škole, škola se uključila i pozitivno je ocijenjena te je postala jedna od 20 škola uključenih u pilot projekt.

Osim opreme, koju im je osigurao CARNet, u okviru projekta škola je već ranije raspolagala s dvjema pametnim pločama te je nabavljeno još četiri, sredstvima osnivača Vukovarsko-srijemske županije, što im uz tablete, prijenosna računala i projektore uvelike olakšava rad. Tako ova škola u Vukovaru prati trendove i ulaže svoje potencijale kako bi učenicima pružila najbolje. 

– Prednost ove škole je, osim izvrsnoga kolektiva i kvalitetne suradnje, dobra tehnološka opremljenost što je veliki plus. Možda toga i nismo svjesni jer nam je to postala svakodnevica. To nam olakšava, ali nekada i otežava rad jer je za to potrebna priprema. Učenici već treću godinu za redom koriste tehnologiju i više su zainteresirani za rad.  S djecom mi nije teško raditi, ali je izazovno. Uvijek uspijem s njima ostvariti pozitivne odnose i surađivati, a nakon četiri godine sam zadovoljna što sam ih sve naučila – rekla je Žuvić i dodala da je bitno naučiti biti odgovoran prema obvezama.

Ivana Mažar Marušić 12 godina predaje matematiku.

– Ovaj posao je definitivno izazov jer u 45 minuta školskoga sata treba se posvetiti svakome učeniku kao pojedincu. Učitelji imaju bitnu ulogu u njihovim životima. Kako gledaju svoje roditelje i njih oponašaju, isto tako rade i s nama. Moramo im biti uzori. Imam i ulogu e-tehničara pa sam podrška kolegama i učenicima u korištenju tehnologije. Ako što zatreba, uskačem. Voditelj sam projektnog tima e-Škole. Naš zadatak je u školi implementirati tehnologiju i to iskoristiti u nastavi – ispričala je Mažar Marušić.  

O tome koliko im znači napredna tehnologija naglasila je učenica Mia Mihaela Bušić. - U školi imamo pomagala poput tableta i laptopa. Olakšavaju nam učenje i pomažu u nastavi – rekla je Bušić. 

-Naša je škola jako dobro organizirana i ima puno tehnologije, u skoro svakoj učionici imamo pametne ploče, tablete i laptope - zaključio je učenik OŠ Dragutina Tadijanovića, Teo Šarić.

Pročitano 1580 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI