Ispiši ovu stranicu

Učenici Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar četvrti na državnom natjecanju

Od 26. – 28. ožujka ove godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u više od 40 disciplina karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. 

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike. Jedna od glavnih svrha novoga modela natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Natjecanje se odvijalo na zagrebačkom Velesajmu u šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana, a posjetilo ga je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen je sa standardima svjetskih i europskih natjecanja mladih u vještinama (Euroskills i Worldskills) te sličnim događanjima u drugim zemljama. Osim natjecanja, održane su i smotre radova iz različitih sektora na kojima su učenici predstavili svoje radove.

Na smotri radova iz područja elektrotehnike i računalstva sudjelovala je i Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar s radom „Centralni bežični sustav za otključavanje ormara“. Rad su prezentirali učenici 2.bTR razreda Luka Kercel i Luka Štifić s mentorom profesorom Borisom Ivankovićem. Vukovarski učenici zauzeli su četvrto mjesto u konkurenciji 18 škola koje su prijavile svoje radove, te 8 škola koje su prošle u završnicu. Kako su se plasirali iza škola iz Zlatara, Đurđevca i Rijeke, može se reći da je Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar ostvarila najbolji rezultat od svih elektrotehničkih škola od Iloka do Zagreba, te tako potvrdili dobar rad unutar škole.

Pročitano 1567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI