Ispiši ovu stranicu

Otvoren 23. Sajam zdravlja sa središnjom temom ulaganja u rani razvoj djece

Otvoren 23. Sajam zdravlja sa središnjom temom ulaganja u rani razvoj djece Novosti.hr

U dvorani Barun Trenk svečano je otvoren 23. Sajam zdravlja u organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske mreže zdravih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva. 

Središnja tema ove godine je "Platforma ulaganja u rani razvoj djece – značaj predškolskog obrazovanja”, a sajam s međunarodnim sudjelovanjem traje do nedjelje. Koodinatorica Sajma zdravlja Mandica Sanković.
-To je izuzetno značajna tema i važna za sve nas, a kada kažemo za sve nas i za održivi razvitak, onda kažemo i za život, i kvalitetu i kvantitetu, zato što ulažući u znanje i obrazovanje naše najmlađe populacije zapravo stvaramo preduvjete za održivi razvitak i kvalitetu života odraslih -istaknula je Sanković. 

Svečanom otvorenju nazočili su i predstavnici partnera Sajma, među kojima i generalni konzul Mađarske u Republici Hrvatskoj Antonio Giovanni De Blasio te gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić.
U ime Hrvatske mreže zdravih gradova obratila se nacionalna koordinatorica Selma Šogorić. - Ovo je sjajna prilika da kroz svu aktivnost Sajma, ne samo kroz naše forume i trajne izobrazbe profesionalaca, nego i kroz razne radionice, pokažemo koliki je značaj ranog razvoja djece. Znači, ono što UNICEF stalno govori: prve tri su važne. Najvažnije su! -zaključila je Šogorić. Ovogodišnji Sajam zdravlja okupio je 120 izlagača te 174 predavača koji su osigurali 106 sati edukacije. 

Pročitano 1022 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI