Ispiši ovu stranicu

30. pjesnički susreti "Drenovci 2019."

30. pjesnički susreti "Drenovci 2019." 30. pjesnički susreti "Drenovci 2019." F: Arhiva

30. pjesnički susreti „Drenovci 2019.“ u organizaciji Općinske narodne knjižnice Drenovci i ove godine ljubiteljima poezije pripremili su pregršt zanimljivog sadržaja.

U dvorani Općinske narodne knjižnice u Drenovcima u četvrtak  su službeno započeli susreti koji su otvoreni uz stihove i poeziju. Među brojnim nazočnima bili su i Borben Vladović, dobitnik  Povelje visoka žuta žita i Ivan Rogić Nehajev također dobitnik Povelje 2014. g. Nazočne je pozdravio načelnik općine Drenovci Jakša Šestić koji je rekao kako je ovo tradicionalna manifestacija te da mu je drago kada se ulazi u pučku poeziju, onu koju narod prihvaća. 
- Uvijek iz te pučke poezije ostaje trajno i vječno, a nadam se da će iz našeg pjesništva ostati nešto dugoročno i trajno i ostati sačuvano u ovom kraju- rekao je Šestić.

U sklopu susreta u Gradskoj knjižnici Vukovar održat će se gostovanje sudionika samoga susreta. Davor Ivankovac, iz GKV, a ujedno i dobitnik Nagrade Duhovno hrašće za knjigu godine naglasio je kako će na susretu gostovati petero poznatih hrvatskih pjesnika, a to su Adrijana Škunca, Ivan Rogić Nehajev, Borben Vladović i Franjo Nagulov.
- Večeras ćemo govoriti o njihovom stvaralaštvu i aktualnoj poeziji, biti će čitanja njihove poezije i interpretiranje iste- naglasio je Ivankovac. 
Susret u Gradskoj knjižnici Vukovar započinje u 18 sati, a 30. pjesnički susret Drenovci 2019. traju do 11. svibnja. 


Pročitano 1209 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI