Ispiši ovu stranicu

Otvoren 12. vukovarski etno sajam

Prigodnim programom i nastupom najmlađih sugrađana započeo je 12. vukovarski etno sajam koji se u našem gradu održava do 29. rujna.

Sajam tradicionalnih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta, te proizvođača hrane i pića proglasila je otvorenim zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić – Iz godine u godinu ova manifestacija raste i ponosna sam što imamo što ponuditi, ne samo našim Vukovarcima, nego i svima onima koji će tijekom ova tri dana posjetiti sva događanja koja je pripremila TZ grada Vukovara zajedno sa Gradom Vukovarom – poručila je zamjenica Mujkić.

U svom 12. izdanju sajam je okupio 36 izlagača iz tri hrvatske županije; osim iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske na ovogodišnjem sajmu prisutni su i izlagači iz Brodsko–posavske županije. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a u njegovu popratnom programu posjetitelji će sve do nedjelje moći vidjeti, ali i sudjelovati, u raznim radionicama - Kao posebnost najavit ću radionicu izrade cekera od komušine "Ceker ispleti i u kupovinu se zaleti" u organizaciji udruge Hrvatska kuća Materina priča, koju vode Ana Vrabec i časna sestra Samuela Premužić, koje će polaznike educirati u izradi ukrasa i suvenira od komušine. Za naše najmlađe organizirana je radionica izrade dječjih drvenih igračaka Mašta može svašta, koju vodi g. Zlatko Šebalj, vlasnik kućne radinosti TAM-TAM. Poslijepodne, s početkom u 17,00 sati je etno modna revija, pod nazivom "12 hrvatskih pletera, 12 hrvatskih vladara", a voditelj je Mirko Fodor. Modele nose vukovarske mažoretkinje, a manekeni su i članovi Hrvatskog kulturno glazbenog društva Dunav iz Vukovara. Nakon modne revije uživajte u glazbi TS Sremci, čiji koncert počinje u 19,00 sati, a u intermecu, između modne revije i koncerta, svojim plesnim umijećem zadivit će vas plesni klub DND iz Vukovara, na mostu Jean Michele Nicolier. – rekla je o današnjem programu direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić. Cjelokupni program ovogodišnjeg sajma možete pronaći na službenoj stranici turističke zajednice https://turizamvukovar.hr/

Pročitano 1082 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI