Ispiši ovu stranicu

Pjesmom i sportom protiv nasilja

U organizaciji udruge Academus sinoć je u Rokovcima – Andrijaševcima završila 8. po redu manifestacija “Pjesmom i sportom protiv nasilja” – u spomen na Josipa Klasnića, tragično preminulog 2008., žrtvi maloljetničkog i vršnjačkog nasilja.

Upravo zbog takvih nesretnih događaja cilj ove manifestacije je, kako ističu u Udruzi, osvješćivanje i educiranje mladih o problemu maloljetničkog i vršnjačkog nasilja koje je često prisutno u našem društvu. Stoga, članovi udruge Academus, koja okuplja mlade ljude s područja Općine Andrijaševci u svrhu podizanja kvalitete života, nastoji ovom manifestacijom ponuditi dodatan sadžaj u Općini kako bi se djeca i mladi kroz sportske, zabavne, društvene i edukativne aktivnosti povezivali i družili.

Svake godine nastoji se ponuditi što bogatiji i kvalitetniji program, pa su tako ove godine održana edukativna predavanja i radionice o nenasilju, sportska natjecanja u nogometu, košarci, natjecanje u kuhanju fiša, koncerti domaćih estradnih zvijezda, i posebno zanimljiva Tamburaška večer na kojoj dobrovoljno nastupaju brojni tamburaški sastavi.

Najveću potporu manifestaciji daje Oćina Andrijaševci i sponzori te brojne lokalne udruge, poduzetnici, ugostitelji i pojedinci koji se uključuju u njenu organizaciju. Manifestacija je humanitarnog karaktera, jer cijeli prihod od manifestacije dodjeljuje se potrebitim obiteljima s područja Općine – obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju ili obiteljima s više djece slabijeg imovinskoga stanja.

“Zahvaljujemo se svim posjetiteljima manifestacije, svim donatorima i sponzorima, kao i svim izvođačima koji su se odrekli svojih honorara te na ovoj humanitarnoj manifestaciji nastupili besplatno, a to su tamburaški sastavi “Vranac”, “Garavi”, “Allegro”, “Endemi”, “Zlatna polja”, “Beskraj” i “Veritas”. Hvala im od srca.”, rekao je Tomo Škegro, predsjednik udruge Academus, dodavši kako će javnost uskoro biti obaviještena o iznosu i vrijednosti donacije prikupljene ovom humanitarnom manifestacijom.

Pročitano 858 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić