Ispiši ovu stranicu

Održana je 5. sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Vukovar

Održana je 5. sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Vukovar na kojoj su članovi Gospodarskog vijeća informirani o razvojnim raznolikostima hrvatskih županija s posebnim osvrtom na Vukovarsko-srijemsku županiju i upoznati s novom uslugom Hrvatske gospodarske komore – platformom Digitalna komora.

Trendove po županijama s posebnim osvrtom na slavonske županije prezentirao je g. Željko Hanzl, viši stručni savjetnik u Odjelu za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore - Veličina BDP-a najbolji je pokazatelj različite gospodarske snage pojedinih županija, a on je u 2016. godini iznosio 351,3 milijarde kuna. Čak trećina ili točno 33,6% BDP-a otpada na Grad Zagreb, a dodaju li se Zagrebu još dvije najveće županije, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija, njihov BDP čini 50% ukupnog BDP-a Hrvatske dok na Vukovarsko-srijemsku županiju otpada 2,3% ukupnog BDP-a Hrvatske. Zbog velikih razlika u razvijenosti županija, EUROSTAT-u je  upućen zahtjev za promijenim statističkih regija, a navedenom promjenom u svim županijama bi došlo do povećanja intenziteta regionalnih potpora za poduzetnike za 10-25 postotnih bodova. - rekao je Hanzl.

Nove usluge za članice HGK prezentirala je Marina Maslać-Popadić, edukator za usluge Digitalne komore u Županijskoj komori Vukovar. Projekt Digitalna komora vrijedan je više od 28 milijuna kuna, financiran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provedbom ovog projekta započeta je digitalna transformacija poslovanja Hrvatske gospodarske komore. Platforma Digitalna komora sastoji se od sljedećih usluga: e-članica, e-gospodarske informacije, e-edukacije, e-zakonodavstvo, e- sajmovi i promocije, e-financiranje i e-javne ovlasti. 

Na samom kraju sjednice, članovi Gospodarskog vijeća donijeli su odluku o dodjeli Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu i to u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki. Priznanja za najuspješnije tvrtke kao i priznanja tvrtkama koje u 2019. godini slave okruglu godišnjicu poslovanja bit će, kao i svake godine, uručena nagrađenima na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća koja će biti organizirana sredinom prosinca.

Pročitano 967 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI