Ispiši ovu stranicu

Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru povodom Dana dragovoljnih darivatelja krvi, kao i svake godine, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je višestruke darivatelje krvi s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prigodom župan, zajedno s predsjednikom Društva Crvenog Križa Vukovarsko-srijemske županije Matom Karalićem, uručio je priznanja višestrukim darivateljima krvi, ženama koje su krv darovale 35 puta te muškarcima koje su krv darivali 50,75,100 puta.

U svom obraćanju nazočnima župan Božo Galić je istaknuo važnost dobrovoljnog darivanja krvi, zahvalio svim darivateljima na njihovoj plemenitosti i iznimnoj požrtvovnosti u spašavanju ljudskih života, te im na ovaj način pokazao kako cijeni njihovu humanost. 

Ivan Zetović iz Bogdanovaca, časnik HV-a i invalid Domovinskog rata, krv je dao čak 103 puta - Prvi put sam darovao krv davne 1973. godine i od toga dana aktivno sudjelujem u dobrovoljnom darivanju krvi, barem tri puta godišnje i nastavit ću to činiti i dalje sve dok me zdravlje bude služilo - kaže Zetović koji izdvaja slučaj u Zagrebu kada je svojom krvlju u KBC-u Rebro spasio život djevojčice koja je tada imala prometnu nesreću. 

Hrvatski Crveni križ svake godine u svim društvima Crvenog križa obilježava ovaj dan dostojanstveno, prigodnim svečanostima na kojima se dobrovoljnim davateljima krvi uručuju priznanja za darovanu krv kako bi im se na taj način iskazalo poštovanje i zahvalilo za svaku darovanu dozu krvi. Svi su vođeni idejom kako je darovana krv humana gesta, koja u većini slučajeva spašava život, te će nastaviti s darivanjem krvi dok ih zdravlje posluži. 

Pročitano 1028 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI