Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija poklonila 5 tona jabuka prijateljskoj županiji

Dubrovačko-neretvanska županija, već tradicionalno, svake godine donira deset tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prošle godine je Vukovarsko-srijemska županija, na ovu prijateljsku gestu, prvi puta uzvratila s poklonom od pet tona jabuka, a isto je učinila i danas, kada je župan Božo Galić uručio županu Dubrovačko-neretvanske županije Nikoli Dobroslaviću 5 tona jabuka.

Ovom prilikom župan Dobroslavić je istaknuo kako Vukovarsko-srijemska i Dubrovačko-neretvanska županija imaju odlične odnose koje se još više razvijaju.

-Pokušavamo što je više moguće zajednički surađivati i povezivati proizvodnju u Slavoniji sa turizmom u Dubrovniku. Donacija jabuka kao što je i naša donacija mandarina pokazuje kakvi su to odnosi. Sve skupa je 40-ak subjekata kojima je podijeljena donacija. rekao je župan Dobroslavić.

Napomenuo je kako se sve više razvija svijest o zdravoj hrani te kako potrošači i hotelijeri traže ove proizvode bez obzira na njihovu nešto višu cijenu.

-Ljudi sve zdravije jedu i vjerujem da će uz ovakve poteze slavonska hrana biti sve češća na našim stolovima”- rekao je župan Dobroslavić.

Župan Galić rekao je kako naše dvije županije žele i dalje surađivati, kao i onda kada je bilo najteže, u Domovinskom ratu.

-Želimo da naši proizvodi dođu ovdje, ali i njihovi kod nas. Nije nam potreban loš uvoz, a konkurentni smo i sa cijenom.- rekao je župan Galić

Uspostava svakodnevne cjelogodišnje avio linije Dubrovnik -Osijek

Tijekom posjeta Dubrovačko – neretvanskoj županiji razgovaralo se i o uspostavi svakodnevne cjelogodišnje avio linije iz Dubrovnika za Osijek.

-Od takve veze bi najviše koristi imali poduzetnici, ali i našim građanima i gostima bi omogućili da vide istočnu Slavoniju. Također smo se dogovorili kako ćemo kod nas osigurati jedan prostor za distribucijski centar za proizvode s istoka Hrvatske.- rekao je župan Dobroslavić.

Župan Galić napomenuo je kako je prijevoz proizvoda jedno od glavnih pitanja na kojem će se zajednički raditi.

-Do izgradnje koridora Vc, koji maksimalno zagovaramo, moramo nekako riješiti prijevoz koji utječe na cijenu robe. Nadamo se to napraviti zračnom linijom”, te dodao kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Dubrovačko-neretvanskom županijom.- rekao je župan Galić.

Pročitano 792 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI