Ispiši ovu stranicu

Župan Božo Galić u radnoj posjeti Općini Gradište

Župan Božo Galić je danas zajedno sa svojim suradnicima posjetio Općinu Gradište.

Na sastanak s načelnikom Srećkom Papcem i njegovim suradnicima, župan Galić se upoznao s dosadašnjim aktivnostima u Općini Gradište ali i s gospodarskom situacijom na području općine, te su razgovarali i o izgradnji druge faze infrastrukture u poslovnoj zoni "Ambarine", realizaciji izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji, mogućnosti iskorištenja novosagrađenih prostorija društvenog doma, demografskoj problematici, odnosno o pomoći obitelji Adžamić koju čine roditelji i dvanaestero djece, a koji žive u vrlo lošim uvjetima. Razgovaralo se i o izgradnji Doma kulture u Gradištu kroz projekt Slavonija-Baranja-Srijem.

Načelnik Papac je izvijestio kako je u poduzetničkoj zoni Ambarine, koja je najveća zona u Županiji ukupne površine oko 54ha, trenutno sedam proizvodnih objekata, te su tri u fazi izgradnje, među kojima i Drvno-tehnološki centar. Zaposleno je oko 300-350 ljudi. Istaknuo je kako je izgradnja Objekta za kulturu s pripadajućom multifunkcionalnom dvoranom jedan od prioritetnih projekata u Općini, kao i realizacija prijavljenog projekta Izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji.

Između ostalog, dogovoreno je kako će Općina i Županija što žurnije pomoći u rješavanju stambenog pitanja mnogobrojne obitelji Adžamić. Nakon održanog radnog sastanka u Općini Gradište župan i načelnik sa suradnicima obišli su novi Centar za djecu, odrasle i umirovljenike  u centru Gradišta. U prizemlju će se nalaziti dječji vrtić i prostorije za umirovljenike, dok će gornji dio biti namijenjen za različite društvene namjene kao i za aktivnosti udruga civilnog društva. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije – Program ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti oko 7, 5 milijuna kuna.

 Obišli su i jednu od najuspješnijih tvrtki u kategoriji malih trgovačkih društava u Vukovarsko-srijemskoj županiji Multinorm d.o.o. koja se nalazi u Poslovnoj zoni Ambarine u Gradištu. Tvrtka zapošljava oko 250 radnika. S pomoću strukturnih fondova proizvodni pogon je prije dvije godine preselio u susjedno selo Gradište i sagradio proizvodno montažne hale s poslovnim objektom. U tvornicu je uloženo oko 40 milijuna kuna, a za nju je ova tvrtka 2018. dobila i posebnu nagradu ‘Lider invest‘ za poticanje regionalnog razvoja projektom ‘Izgradnja proizvodno poslovne građevine sa trafostanicom i portirnicom’. Također tvrtka je i prošlogodišnji dobitnik županijskog priznanja za doprinos razvoju gospodarstva.

U poduzetničkoj zoni u Gradištu se gradi i Drvno-tehnološki centar, te je izaslanstvo obišlo i radove na istom, kako bi se na licu mjesta uvjerilo kako sve ide prema predviđenom planu. Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu Vukovarsko-srijemske županije koji će potaknuti gospodarski razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 25 milijuna kuna.

Pročitano 847 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI