Ispiši ovu stranicu

Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak trebao bi biti gotov u idućih pet godina

Ilustracija Ilustracija Foto: DuList.hr

Regionalni centar za gospodarenje otpadom “Orlovnjak“ gradit će se na području općine Antunovac kod Osijeka, a ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na više od 300 milijuna kuna, najavljeno je na početnoj konferenciji projekta u Osijeku, a prenosi HINA.

Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović kazao je kako će Regionalni centar za gospodarenje otpadom “Orlovnjak” pokrivati Osječko-baranjsku i Vukovarsku-srijemsku županiju, što smatra jednim od najvažnijih strateških projekata za ove dvije županije.

"To je projekt koji se mora realizirati jer je zbrinjavanje otpada jedna od najvažnijih zadaća na razini cijele Hrvatske i rješavanje tog pitanja je važno za budućnost svih nas", istaknuo je Ivanović.

Vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro izrazio je zadovoljstvo početkom izrade dokumentacije za Regionalni centar “Orlovnjak”, ističući da gradnja Centra donosi poboljšanje kvalitete života građanima ovih dviju županija.

Ivan Hampovčan, predsjednik Uprave trgovačkog društva EKOS za gospodarenjem otpadom koje će upravljati Regionalnim centrom i koje je u vlasništvu ovih dviju županija, kazao je kako je projekt izrade dokumentacije za Orlovnjak vrijedan 15 milijuna kuna.

Pojasnio je kako od tog iznosa 12,75 milijuna kuna sufinancira Europska unija, a preostali iznos osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Rok za izradu dokumentacije je 20 mjeseci, nakon čega slijedi ishođenje ostalih dozvola. Konačni završetak projekta, dakle izgradnju Regionalnog centra 'Orlovnjak' možemo očekivati najranije u narednih četiri do pet godina, a njegov kapacitet bi trebao biti 60 tisuća tona otpada godišnje”, zaključio je Hampovčan.

 

Pročitano 941 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar