Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Otvorena kruzing sezona 2020.

Kruzer na Dunavu Kruzer na Dunavu Foto: HRV

Dolaskom prvog kruzera u vukovarsku luku otvorena je kruzing sezona za 2020. godinu.

Riječ je o brodu Ariana sa 140 putnika s njemačkog govornog područja, koji je svoje putovanje započeo u Beču te ga nastavlja prema Crnom moru, pristao je danas u Vukovar. To je prvi od ukupno za sada najavljenih 342 putnička broda koja do konca studenog trebaju uploviti u Vukovar. Direktorica vukovarske Turističke zajednice, Marina Sekulić kaže kako je prošle godine pristao rekordan broj riječnih kruzera.

-Prošle godine u Vukovaru je pristao 351 brod s gotovo 50.000 putnika s tim da ovaj broj od 342 zasigurno nije konačan. S obzirom da je prošle godine na početku sezone bilo najavljeno 318, a na kraju ih je bilo 351 i očekujem da će tako biti i ove godine te da ćemo ovu sezonu završiti sa rekordnim brojem kruzera i putnika - rekla je Sekulić.

Prema istraživanjima, gosti s kruzera u Vukovaru najviše razgledavaju postav Gradskog muzeja Vukovar, Muzej vučedolske kulture, baroknu jezgru grad, a pojedini turoperatori nude i program upoznavanja s ratnom poviješću Vukovara ili u svom programu imaju predviđen obilazak Franjevačke crkve i samostana sv. Filipa i Jakova i novootvorenog Franjevačkog muzeja.

Pročitano 785 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI