Ispiši ovu stranicu

HRV ĆE U PROGRAMU UŽIVO EMITIRATI USKRŠNJU SVETU MISU

Veliki petak kršćanski je spomendan Isusove muke i smrti, a slavi se u petak prije Uskrsa i dan je kada se kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove teške i nasilne osude, muke i smrti na križu. Dio je Vazmenoga trodnevlja kojega čini s Velikim četvrtkom i Velikom subotom i jedini je dan kada Katolička crkva ne slavi misnu žrtvu.

Ovogodišnji Veliki tjedan i blagdan Uskrsa za vjernike je posebno izazovan zbog epidemije koronavirusa. Zbog preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i zabrane okupljanja, svi obredi preselili su se na internet, radio i televiziju, a vjernici se pozivaju da ostanu doma. 

Gvardijan franjevačkog samostana u Vukovaru  fra Ivica Jagodić najavio je današnji Obred Velikoga petka i online Svete mise koje će u narednim danima biti emitirane – Svi obredi bit će emitirani na našoj Facebook stranici, dakle stranici župe sv. Filipa i Jakova uključujući i uskršnju Svetu misu. Do sada smo imali preko nekoliko prijenosa uživo i moram reći kako sam zadovoljan s brojem posjećenosti. Na Veliki četvrtak imali smo oko 170 pregleda, a taj broj možemo udvostručiti, budući da je u nekim domovima bilo prisutno više članova obitelji. Vjerujem da će broj pregleda biti i veći na sam dan Uskrsa – rekao je fra Ivica Jagodić.

Hrvatski radio Vukovar također će emitirati uživo u programu Svetu misu u nedjelju s početkom u 11 sati.
 

Pročitano 1056 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI