Ispiši ovu stranicu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 39 oboljelih

Prema navodima županijskog Stožera civilne zaštite u Vukovarsko – srijemskoj županiji 2 su nove osobe zaražene koronavirusom, te je ukupno 39 oboljelih.

Novooboljele osobe su dvije medicinske sestre zaposlene u KBC Osijek. Jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kod nas.

U protekla 24 sata testirano je 44 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 737.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 274 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

U objektima za karantenu osoba se nalaze tri , a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile pet poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.  Opća županijska bolnica Vinkovci ima dvije hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od toga četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik. Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je jedna medicinska sestra/tehničar.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.

Pročitano 864 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI