Ispiši ovu stranicu

U Lovasu i Opatovcu imaju 19 novorođene djece, roditeljima podijeljene naknade

Od sedam do 12 tisuća kuna za bebe Od sedam do 12 tisuća kuna za bebe Foto: Općina Lovas

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba uručila je 20 tisuća kuna roditeljima djece koja ostvaruju pravo na naknadu za novorođenu djecu u Lovasu i Opatovcu.

- Sredstva su isplaćena temeljem Odluke Općinskog vijeća Općine Lovas o isplati naknade za novorođenu djecu u obiteljima s područja Općine Lovas, a koja je godinama na snazi. Kroz takav socijalni i program demografskih mjera nastojimo pomoći mladim obiteljima. Tako obiteljima za prvo dijete dajemo sedam tisuća kuna, za drugo osam, za treće devet, a za četvrto i svako slijedeće dijete 12 tisuća kuna. Prvi dio od nekoliko tisuća kuna roditelji dobiju odmah, a ostali iznos u ratama od po tisuću kuna kroz godinu. Ovoga puta u pitanju je 19 novorođene dijece i raduje nas broj djece koji imamo iz godine u godinu u našoj općini. To potvrđuje  i nova vrtićka godina koja nam dolazi, naime trenutno je upisano 35 djece, možda će ih biti i više i to je uistinu lijepi broj za našu malu općinu – istaknula je Cirba.

Ujedno je ovaj susret s roditeljima bila i dobra prilika da ih se upozna s uvjetima skorog početka nove vrtićke godine koji će se odvijati pod posebnim epidemiološkim mjerama.

 

 

 

 

Pročitano 562 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar