Ispiši ovu stranicu

Pavliček pozvao Plenkovića da podrži projekt izgradnje hotela u Vukovaru

Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara i saborski zastupnik Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara i saborski zastupnik HRV

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista optužio je u četvrtak Ministarstvo kulture da opstruira inozemno ulaganje u vukovarski hotel Dunav koji je već 15 godina u derutnom stanju. “Investitori iz Švicarske, Hrvati iz BiH, koji se godinama bave hotelskim biznisom, iskazali su želju za kupnju derutne zgrade i uplatili 1,1 milijuna kuna uz obvezu da će uplatiti ostatak od deset milijuna kuna, a nakon toga krenuti u izgradnju nove zgrade”, rekao je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

U ponudi su izrazili želju da sruše zgradu i izgrade hotel s 36 katova što bi bila najviša zgrada u Hrvatskoj s 200 metara visine, a imala bi dvorane za svatove, kongresni turizam i druge sadržaje. Vrijednost je investicije 25 milijuna eura, u hotelu bi bilo zaposleno 70-ak osoba.

Suglasnost za izgradnju hotela dalo jeo 11 javno-pravnih tijela osim Ministarstva kulture unatoč brojnim sastancima s ministricom i njenim savjetnicima.

"Obavijestiti smo i premijera Plenkovića u prosincu prošle godine koji je rekao da ćemo dobiti odgovor od Ministarstva u roku mjesec dana, ali nije stigao", kazao je Pavliček.

Na posljednjem sastanku u veljači ministrica je rekla da će dati suglasnost na izmjenu prostorno-planske dokumentacije, uz uvjet da Vukovar izradi konzervatorsku podlogu, što je i napravljeno, no i dalje je odgovor Ministarstva negativan. 

Njihovo je mišljenje da se zgrada nalazi u kulturno-povijesnoj cjelini, najnižeg stupnja zaštite, no, sama zgrada hotela Dunav nema status nikakvog kulturnog dobra. Smatraju da bi tako visoka zgrada trajno narušila izgled grada, a ruševina koja 20 godina stoji u centru Vukovara ne narušava, rekao je Pavliček i pozvao premijera Plenkovića, koji je obećao 100.000 novih radnih mjesta u novom mandatu, da krene sa 70 radnih mjesta u Vukovaru i ulaganjem 25 milijuna eura što je najveća investicija nakon rata u privatnom sektoru u Vukovaru.

Pročitano 885 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun