Ispiši ovu stranicu

ANKETA: Hoće li se cijepiti Vukovarci?

Eleonora Đekić: Cijepit ću se jer namjeravam putovati i trebat će mi COVID putovnica Eleonora Đekić: Cijepit ću se jer namjeravam putovati i trebat će mi COVID putovnica Milan Paun

Do sredine siječnja prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj je primilo 45.906 osoba, sada je počelo docjepljivanje drugom dozom onih koji su već primili prvu dozu cjepiva tvrtke Pfizer.

Prema pravilima sve osobe cijepljene cjepivom Pfizer potrebno je docijepiti istim cjepivom za tri tjedna. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje da optimalni razmak između primitka prve i druge doze cjepiva bude od 21 do 28 dana.

Najveći razmak između primitka prve i druge doze ne bi trebao biti dulji od šest tjedana.

Građani su cijepljeni i cjepivom proizvođača Moderna. I ono se primjenjuje u dvije doze, ali s razmakom od najmanje četiri tjedna.

Do sad su cijepljeni korisnici staračkih domova i medicinski djelatnici koji rade s COVID bolesnicima dok masovno cijepljenje stanovništva još nije počelo.

Mišljenja Vukovaraca, koje smo u anketi pitali hoće li se cijepiti, podijeljena su.

Većina je odgovorila da će se cijepiti zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih te radi mogućnosti putovanja, a neki se ne žele cijepiti dok ne vide kako cjepivo djeluje na drugima.

Pročitano 657 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun