Ispiši ovu stranicu

Penava obilježio Dan žena i s članicama Udruge žena Vukovar

Penava obilježio Dan žena i  s članicama Udruge žena Vukovar Foto: Marija Molnar

Svake godine Udruga žena Vukovar organizira obilježavanje Međunarodnoga dana žena kako bi se ukazalo na važnost žena u našoj zajednici. Tradicionalno im s na ovaj dan pridruži i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pa je tako bilo i ovoga puta, osim što je druženje zbog situacije s COVIDOM-19  održano na otvorenom  i to na edukacijskom nasadu kojega je udruga na korištenje dobila od Grada Vukovara u okviru projekta Eko-start.

- Položaj žena nije se promijenio ni nakon 100 godina borbe za prava žena. Ostao je isti, ako ne i gori i žene danas u 21.stoljeću nisu punopravne i ravnopravne članice društva, ekonomski, politički i društveno.
Stoga još uvijek traje borba svih nas za bolja prava žena, njihovu jednakost na tržištu rada i u političkom životu. Svi projekti koje radimo u Udruzi žena Vukovar za cilj imaju osnaživanje žena i mi svakodnevno radimo na tome da žene ostvare ravnopravniju ulogu u našem društvu – istaknula je koordinatorica udruge Mirjana Mizdrak Mišanović.

Udruga žena Vukovar jedna je od najaktivnijih udruga u gradu koja trenutno provodi četiri EU projekta, zapošljava i jako je vidljiva u zajednici, naglasio je gradonačelnik Vukovara koji je povodom Dana žena okupljenim članicama podijelio ruže.

-Družimo se cijelu godinu, na izletima, kroz aktivnosti u gradu ili na društvenim igrama u njihovoj udruzi. Sada smo ovdje na ovom eko-nasadu koji je tu nikao zahvaljujući ovim ženama koje neumorno, predano i  uspješno provode projekte. Vidi se da ova udruga živi ovaj grad i pomaže našim sugrađanima. Najnoviji najnoviji projekt za prijevoz starijih i nemoćnih osoba pokazuje da prate potrebe naših sugrađana jer im je to uistinu potrebno ne samo ovdje u Vukovaru nego u cijeloj Slavoniji. Zato sam uvijek tu i bit ću im na raspolaganju jer svi skupa činimo dobre stvari za ovaj grad – istaknuo je Penava.

UDZVU 3

Inače, edukacijski nasad na kojemu je održano druženje nalazi se na raskrižju Ulice dr.Ante Starčevića i Hrvatskoga zrakoplovstva u Borovu Naselju. Na njemu su zasađeni lavanda i začinski vrt tijekom praktične nastave u projektu Eko-start koji je završen i u kojemu su 42 polaznika i polaznice osposobljeni za dva programa u ekološkoj poljoprivredi. Ovi trajni rezultati projekta dobra su podloga za daljnje aktivnosti udruge u tom smjeru.


Pročitano 602 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar