Ispiši ovu stranicu

Otvorena dva nova parkirališta u Borovu Naselju vrijedna gotovo 550 tisuća kuna

Otvorena dva nova parkirališta u Borovu Naselju vrijedna gotovo 550 tisuća kuna Foto: Marija Molnar

U našem se gradu nastavljaju ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a vukovarskoj gradskoj upravi posebno su značajni projekti izgradnje, proširenja i rekonstrukcije parkirališta. Dva upravo izgrađena u ulicama Domovinskoga rata i Hrvatskoga zrakoplovstva u Borovu Naselju, vrijedna gotovo 550 tisuća kuna, obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te direktorom gradske tvrtke Komunalac d.o.o. koja je izvela radove, Igorom Štrangarevićem.

- Slušajući zamolbe i prijedloge naših sugrađana, upustili smo se u ovaj projekt proširenja parkirnih mjesta jer se u Borovu Naselju koje je urbanistički dobro i kvalitetno riješeno ipak pojavio nedostatak parkinga, a s obzirom na izrazito visoku gustoću naseljenosti ove gradske četvrti. Riječ je o 38 parkirnih mjesta u koje je sredstva uložio Grad Vukovar kako bi svim stanarima višestambenih objekata osigurao uređeno mjesto za parkiranje. Drago nam je vidjeti da je u porastu i broj naših sugrađana i broj vozila na ulicama, a sukladno tome raste i broj parkirnih mjesta. To povezujemo  i s pojavom porasta broja radnih mjesta o kojemu pričamo nekoliko zadnjih godina  i o kojem svjedoče nove investicije u gradu. Samim tim, porast broja radnih mjesta i stanovnika te broja popunjenih stanova nastojimo pratiti infrastrukturno odnosno pružiti tim ljudima sve ono što trebaju imati odnosno što život u gradu treba sadržavati – istaknuo je gradonačelnik Penava.

BOROVO NASELJE UZ BOK ZAPADNO-EUROPSKIM GRADOVIMA I GRADSKIM ČETVRTIMA

Njegov zamjenik Marijan Pavliček naglasio je da su u zadnje dvije godine u ovoj gradskoj četvrti otvorili 120 novih parkirnih mjesta, a u idućih nekoliko tjedana na Trgu Ante Starčevića preko puta vukovarskog Plivališta bit će ih otvoreno još 66.

- Vjerujem da smo u zadnjih nekoliko godina preobrazili ovu gradsku četvrt koja se može usporediti sa svim zapadno-europskim gradovima i gradskim četvrtima. Tu su i radovi na fasadama, nova dječja igrališta, park za pse, odnosno nastojali smo poboljšati kvalitetu života naših građana od najmlađih do najstarijih  Vukovar je jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj unazad nekoliko godina, a tim će tempom nastaviti i dalje – poručio je Pavliček.

U Ulici Domovinskog rata osigurano je 25 novih parkirališnih mjesta od čega su dva za osobe s invaliditetom, uređena je staza uz parkiralište, a oko parkinga hortikultura. Radovi su iznosili 325 tisuća kuna s PDV-om.

U Ulici Hrvatskog zrakoplovstva parkiralište je prošireno s 13 novih mjesta, provedeno je proširenje parkirališta s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te hortikulturnim uređenjem. Vrijednost radova iznosi 192 tisuće kuna s PDV-om.

- Ovi su parkinzi napravljeni na posteljici od mehanički zbijenog kamena, pristupne prometnice izrađene su od asfalta dok je površina za parking od travnih kocki kako bi se uklopilo u krajobrazno uređenje. Oko oba parkinga napravljeno je hortikulturno uređenje, a bit će posađeno i drveće. Inače, tvrtka Komunalac trenutno je uključena u više infrastrukturnih projekata na području grada, završavamo Bogdanovačku ulicu, radimo više projekata vodovoda i kanalizacije te izgradnji zgrada, parkinga i staza – istaknuo je direktor Komunalca Igor Štrangarević

Pročitano 519 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar