Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Veledrogerije nastavljaju isporuku lijekova bolnicama

Veledrogerije nastavljaju isporuku lijekova bolnicama, a ministar Beroš kaže kako to ne znači da je problem riješen. Naime, iako je država 1.travnja pustila milijardu kuna, problem dugova prema veledrogerijama i dalje nije riješen pa će se u srijedu ponovno održati sastanak na tu temu. Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako su ga predstavnici veledrogerija izvijestili da su normalizirali opskrbu bolnica lijekovima, te da se razgovori o rješavanju dugova za isporučene lijekove nastavljaju.

- Uplaćenih 900 milijuna kuna za dugove veledrogerijama jasan su signal Vlade da smo spremni napraviti sve za poboljšanje stabilnosti sustava. Razgovori nisu završili, ovoga tjedna je sastanak s veledrogerijama, čiji su me predstavnici izvijestili da će normalizirati opskrbu bolnica lijekovima. Ali to ne znači da smo problem riješili već da ćemo nastaviti razgovarati - rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Beroš je ocijenio da smo na prekretnici te građanima poručio da se trebaju cijepiti.

- S obzirom na broj novozaraženih i preminulih, jasno je da smo na prekretnici. Odaziv na cijepljenje, poštivanje mjera, to određuje smjer epidemije. Cijepljenje je najsigurniji i najjednostavniji alat za povratak na staro - naglasio je Beroš.

 

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI