Ispiši ovu stranicu

Osječko-baranjsko područje: 56 novozaraženih, dvije osobe preminule

dr.sc.Nataša Turić dr.sc.Nataša Turić Foto: OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijeku zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite. Najviše je zaraženih na području Osijeka – 28, a preminule su dvije osobe.

Načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Ivan Hampovčan na konferenciji za medije predstavio je nove epidemiološke mjere za područje Osječko-baranjske županije koje je na preporuku Županijskog stožera donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a na snazi su do 30.travnja.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić objavila je rezultate cijepljenja koje je provedeno na posebno organiziranim punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu te na tri lokacije u Osijeku

- Tijekom proteklog vikenda provedeno je cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnikana 11 organiziranih punktova. U tri dana ukupno je procijepljeno 7.413 osoba i jako smo zadovoljni odazivom građana jer je bilo malo odbijanja. Ovaj tjedan pristiže 2.200 doza cjepiva Moderne i 3.744 doza Pfizera te planiramo nastaviti cijepljenje na svim tim punktovima, najvjerojatnije tijekom srijede i četvrtka, a planira se cijepiti 4.500 osoba - istaknula je Turić.

Pročitano 551 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar