Ispiši ovu stranicu

Sutra se provodi modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

Kako bi informirali javnost o štetnim posljedicama uzrokovanih zlouporabom nezakonitog oružja i  mogućnostima predaje oružja bez sankcija, Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu Ravnateljstva policije i podršku partnera  u četvrtak, 15. travnja, na području Vukovarsko-srijemske županije provodi moderniziranu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“.

Cilj kampanje je sprječavanje posjedovanja nezakonitog oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava i njihove zlouporabe što je neprestana  težnja Ministarstva unutarnjih poslova.

Provedba kampanje obuhvaća istovremeni interaktivni program na svim lokalnim radijskim i televizijskim  postajama, odnosno na info pultovima policije u svim gradovima županije te obilazak ruralnih naselja s „Mobilnim preventivnim centrom policije“.  Na info pultovima koji će biti postavljeni u središtima svih gradova u vremenu od 10 do 12 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera ili u „Mobilnom preventivnom centru policije“ koji će obilaziti naselja Banovci (10-10,30 sati), Ilača (10,45-11,15 sati), Tovarnik (11,30-12 sati), Trpinja (12,30-13 sati), Bobota (13,15-13,45 sati) i Pačetin (14-14,30 sati) građani će dobiti sve dodatne informacije o ovoj preventivnoj akciji.

-Skrećemo pažnju građanima da oružje i eksplozivna sredstva koje žele predati ne donose na info pultove i u mobilni centar kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da svoju namjeru za dragovoljnu predaju prijave policijskim službenicima na mjestima provođenja kampanje, na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Posebno osposobljeni policijski službenici će doći preuzeti oružje, a Vi ćete ostati sigurni i anonimni – poručuju iz PU VSŽ dodajući kako će u provedbi kampanje sudjelovati  i predstavnici braniteljskih udruga i Crvenog križa, a podršku su pozvani dati i predstavnici lokalne uprave i područne samouprave na razini županija, gradova i općina.

Kako bi senzibilizirali javnost o ovom problemu i potaknuli građane na dragovoljnu predaju nezakonitog oružja bez sankcije, Ministarstvo preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ intenzivno provodi od 2007. godine  .

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić