Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Uhićeni osumnjičeni za provale

Iz PU vukovarsko-srijemske su priopćili da je provedeno kriminalističko istraživanje nad  54 i 29-godišnjacima iz Komletinaca te utvrdili sumnju da su 13. travnja oko 15 sati u Komletincima, u ulici Braće Radića, oštetili spomen ploče kojom se obilježava drugi svjetski rat.

Osumnjičenici su poljoprivrednim traktorom s odgovarajućim alatom srušili spomen ploče nakon čega su napustili mjesto događaja, no policija je interventno pronašla počinitelje. Uz odštetni zahtjev grada Otoka, policija će podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 42-godišnjakom iz Mohova, policijski službenici su utvrdili sumnju da je 6./7. travnja u Vukovaru provalio u dva osobna automobila. Provale u parkirane osobne automobile su se dogodile u ulicama Domovinskog rata i Hrvatskog zrakoplovstva, a očevidom i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni otuđio novce iz obje provale, te je policija dopunila kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave. Naime, osumnjičenik je od 2018. pa do svibnja 2020. godine kao poslovođa skladišta javnog poduzeća u vlasništvu RH,  otuđio oko sto tisuća litara goriva, čime je pričinio materijalnu štetu u iznosu od više stotina tisuća kuna. Isti je u službenoj dokumentaciji lažno prikazivao, te prikrio stvarno stanje u količini goriva, čime je krivotvorio službenu dokumentaciju s ciljem kako bi prikrio otuđenje goriva u vlasništvu navedenog poduzeća.

Policija je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 61-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu.

Pročitano 589 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI