Ispiši ovu stranicu

Dobitnik nagrade Ponos Hrvatske Stjepan Čošić na prijemu kod gradonačelnika Penave

Dobitnik nagrade Ponos Hrvatske Stjepan Čošić na prijemu kod gradonačelnika Penave Foto: Marija Molnar

Vukovaraca Stjepana Čošića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske u svome je uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.  Čošić je policijski službenik i strastveni trkač na duge staze koji je prošle godine istrčao 3140 km. Na svojoj 200-toj utrci u rujnu prošle godine spasio je život jednoj trkačici koju su na stazi napali stršljenovi. Čošić je trkačici u zadnji tren dao dvije injekcije koje su joj spasile život s obzirom da je alergična na ubod stršljena. Za taj je svoj hrabri čin i dobio nagradu Ponos Hrvatske, za koju kaže da mu puno znači.

- Naravno da sam počašćen jer sam jedan od dobitnika te nagrade i lijepo je takvu nagradu imati u biografiji. Policajac sam, završio sam srednju, višu i visoku policijsku školu, radim 25 godina u policiji, sada u Policijskoj postaji Vukovar na poslovima nezakonitih migracija odnosno  poslovima sa strancima. Trčanje je moj život od malih nogu, uz posao mi je najveća ljubav, redovito idem na utrke, trčim gotovo svakodnevno i može me se često vidjeti u Adici i na ulicama našeg grada – rekao je Čošić.  


Gradonačelnik Penava izrazio je poštovanje prema hrabrom djelu našeg sugrađanina.

-Izuzetno sam ponosan i radostan što sam imao prigodu primiti našeg sugrađanina koji je slijedom odabira žirija izabran za ovu časnu titulu.  Zadovoljstvo je imati takve sugrađane, dijeliti prostor i vrijeme s njima. Svojim primjerom šalje jednu lijepu poruku svima nama i čitavoj javnosti kako treba pomoći i bližnjem u nevolji, kako ne treba biti sebičan, treba biti i hrabar i razuman i smiren. Sve je to Stjepan i demonstrirao, a nama svima u Vukovaru na ponos i zadovoljstvo. Drago mi je da je došlo do ovog susreta i prijema  jer uistinu želimo isticati  ljude poput Stjepana  koji promoviraju pozitivne ljudske vrijednosti – poručio je Penava

Osim Stjepana Čošića, nagradu Ponos Hrvatske za svoj je humanitarni rad  dobio i Vukovarac Predrag Mišić.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar