Ispiši ovu stranicu

Uprava zagrebačkog Dinama posjetila vukovarski Vodotoranj

Predstavnici uprave zagrebačkog Dinama posjetila Vodotoranj Predstavnici uprave zagrebačkog Dinama posjetila Vodotoranj Foto: R. Rac

Uoči nogometne utakmice na kojoj će u srijedu snage odmjeriti nogometaši HNK Osijek i zagrebačkog GNK Dinamo na stadionu Gradski vrt u Osijeku, dio uprave zagrebačkog prvoligaša posjetio je vukovarski Vodotoranj - simbol hrvatskoga zajedništva.

Ispred Vodotornja dočekao ih je Darijan Zeko, direktor Vodotornja te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.  Krešimir Antolić, član uprave GNK Dinamo izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u Vukovar, a posebice obilaskom simbola otpora i stradanja u Domovinskom ratu - Vodotornja.

- Emocije su uvijek duboke kada je riječ o Vukovaru. Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas obišli stalni postav vukovarskog Vodotornja - simbola hrvatskoga zajedništva, u čijoj je obnovi sudjelovao i GNK Dinamo, donirajući 200.000 kuna za njegovu rekonstrukciju i konzervaciju - izjavio je Antolić, dodajući kako je Dinamo uvijek pomagao Vukovaru jer je svjestan koje je njegovo značenje za Hrvatsku te da upravo u gradu na Dunavu imaju jako veliki broj vjernih navijača.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je naglasio kako je došlo vrijeme kada predstavnike GNK Dinama možemo ugostiti na Vodotornju.

- Još jednom im zahvaljujem na velikodušnoj donaciji u iznosu od 200.000 kuna. Ponosan sam što se ime Dinama nalazi među gotovo 7.000 donatora, koji će vječno biti upisani na pločama inoxa koje se postavljaju kružno oko vidikovca na vrhu Vodotornja. Dinamo je uvijek bio uz Vukovar i sportska događanja koja su se održavala u našem gradu, od memorijalnih turnira, do brojnih donacija opreme - naglasio je Penava.

Direktor vukovarskog Vodotornja Darijan Zeko podsjetio je kako je od listopada prošle godine do danas, kroz Vodotoranj prošlo oko 15.000 posjetitelja, što su, po njegovim riječima, izvrsne brojke s obzirom na situaciju vezanu uz koronakrizu. 

- Pretpostavka je da bi te brojke bile i puno veće, no nažalost, nosimo se s ovom situacijom najbolje što možemo, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Vodotoranj trenutno upošljava 18 djelatnika u samom objektu te još njih četvero u ugostiteljskom objektu u sklopu Vodotornja - rekao je Zeko, ističući kako su u planu i nova zapošljavanje, budući da za tako nečim postoji potreba, no to će uvelike ovisiti o razvoju situacije s koronakrizom.

- Zadovoljstvo mi je obznaniti kako upravo danas započinjemo s postavljanjem inoxnih ploča na vidikovcu Vodotornja na kojima je popis svih donatora, koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za obnovu Vodotornja, bilo da je riječ o pravnim ili fizičkim osobama - zaključio je Zeko. 

Penava je predstavnicima Dinama poklonio staklenu statuu Vodotornja, a Antolić Penavi dres Dinama s potpisima svih igrača njihove prve postave, s brojem 10 i prezimenom Penava otisnutim na dresu. Tom prilikom je objasnio kako broj 10 na dresu imaju vezni igrači,  a upravo ovom gestom na simboličan način aludiraju na neraskidivu vezu koju Dinamo ima s Vukovarom.  

Pročitano 665 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac