Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Završeni radovi na sanaciji OŠ Josipa Matoša

Završeni radovi na sanaciji OŠ Josipa Matoša Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima posjetio je  Osnovnu školu Josipa Matoša na kojoj su završeni radovi na sanaciji krovišta i fasade zgrade što je bilo nužno uslijed lošeg stanja na objektu.

Ovo je samo jedan u nizu projekata kojeg je Grad kao osnivač nad osnovnim školama u Vukovaru realizirao.

- S obzirom da je škola u ulici koja je pred obnovom i koja je po mom osobnom  ali i dojmu većine građana, jedna od najljepših ulica u Vukovaru, novom fasadom na školi dati će jedan novi staro građanski štih. Upravo zbog tog dojma i izgleda same građevine i ulice smo prihvatili ovaj projekt, ali i zbog učenika i njihovih roditelja te djelatnika škole gdje smo osim fasade sanirali i krov. Uz izuzetno dobru suradnju ravnateljice škole i gradske uprave  kao i svih ravnatelja osnovnih škola,  nastavljamo s realizacijom projekata i saniranjem svih neuralgičnih slabih točaka koje vukovarsko osnovno školstvo  ima minimalan broj.  Siguran sam da će kroz godinu dana cjelokupan osnovnoškolski sustav biti vrlo reprezentativan i uzor svim gradovima u Hrvatskoj - izjavio je Penava. 

S obzirom da je škola zadnji put obnavljana 2003.godine, bilo je nužno napraviti dosta zahvata od uređenja dvorišta do unutarnjeg uređenja, a kruna svega su radovi na vanjskom izgledu. Po riječima ravnateljice Mirele Posarić, škola je s obzirom na svoju povijesnu vrijednost, doživjela renesansu.

- Na zgradi se uređuje i stolarija, a s obzirom da govorimo o zgradi koja ima povijesno značenje, radove smo uspješno priveli kraju, ponajprije zahvaljujući Gradu i susretljivosti. Jako su senzibilizirani za rad s djecom s poteškoćama, odnosno za pružanje što boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad – rekla je Posarić.

Vrijednost izvedenih radova je 320 tisuća kuna. Sredstva su osigurana u Proračunu Grada Vukovara, a izvođač radova je tvrtka HM studio iz Vukovara.

Pročitano 698 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI