Ispiši ovu stranicu

Održana tribina 'Vukovarska bolnica 1991 - pouka čovječnosti'

Tribina 'Vukovarska bolnica 1991 - pouka čovječnosti' Tribina 'Vukovarska bolnica 1991 - pouka čovječnosti' Miroslav Čoraj

Povodom obilježavanja 30 godina od početka djelovanja Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima i ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu u Vukovaru je održana tribina 'Vukovarska bolnica 1991. – pouka čovječnosti'.

Organizator ove tribine je udruga 'Za Vukovar'. - Vukovarska bolnica primjer je čovječnosti, etičnosti, domoljublja i vjere. U vukovarskoj bolnici liječili su se svi ranjenici bez obzira na nacionalnost, tu su bili civili, branitelji i neprijateljski vojnici, vjerojatno je jedina takva bolnica u svijetu. Željeli smo povodom ove 30. godišnjice pozvati djelatnike vukovarske bolnice i ispričati jednu priču o bolnici koja je postala simbol ne samo Vukovara nego i cijele Hrvatske, rekao je u ime organizatora Damir Luka Šaftić.

Na tribini se razogovaralo o uvjetima u kojima su djelovali zaposlenici bolnice, a sudjelovali su dr. Zoran Aleksijević, dr. Agneza Aleksijević, Siniša Đurić, svjedok događaja iz vukovarske bolnice, te dr. Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice koja je tom prilikom rekla kako je jako važno da se iznova govori o iskustvima iz vukovarske bolnice.

- Ova tribina zasluga je udruge mladih ljudi iz Zagreba, vrlo smo se rado odazvali na poziv gospodina Šaftića. Važno je da govorimo o događajima u našoj bolnici i da podjelimo naša iskustva sa mladima rekla je doktorica Bosanac.

Pročitano 721 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI