Ispiši ovu stranicu

Polaganjem vijenca nastavljen program obilježavanja Dana Grada Vukovara

Izaslanstvo Grada Vukovara Izaslanstvo Grada Vukovara Milan Paun

Izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom odalo je počast poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu polaganjem vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Penava je rekao da možemo biti ponosni na povijest Vukovara koji je još 1231. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom kao treći grad u Hrvatskoj poslije Varaždina i Perne.
„To govori o dugoj tradiciji građanskoga uređenja gdje je Vukovar bio otvoren za sve ljude dobre volje bez obzira na vjeru, nacionalnost i sve druge možebitne razlike po kojima se dijelimo“, rekao je Penava.

Podsjetio je da je Vukovar najveće razaranje u povijesti doživio u Domovinskom ratu „kada je zbrisan sa zemljom, a veliki dio ljudi ubijen, masakriran i protjeran“.

Sada je Vukovar obnovljen, uređen, a doseljavaju se i novi građani.

„Uzdignute glave s vedrim pogledom prema budućnosti nastavljamo graditi naš Vukovar i ja mu želim još puno ovakvih obljetnica, a svim Vukovarcima čestitam dan njihovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova“, poručio je Penava.     
U izaslanstvu su bili gradonačelnikovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota, zamjenik župana Damir Barna te gradski pročelnici upravnih odjela.

Molitvu je predvodio te potom služio svetu misu u crkvi svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova.

dan grada molitva

Pročitano 561 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun