Ispiši ovu stranicu

Brojne osude na incident u Borovu

Brojne osude na incident u Borovu Foto: Arhiva HRV

Incident koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u nedjelju 2. svibnja u Borovu kada je skupina navijača izvikivala neprimjerene uzvike poput "Ubi Srbina" osudili su vukovarski HDZ i SDP, HKS, nezavisni kandidat za Gradsko vijeće Pavle Josić, SDSS, Zajedničko vijeće općina i županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava također je osudio ovaj incident pojašnjavajući kako bi volio da su svi reagirali i na incident koji se dogodio samo jedan dan prije ovoga. 

-Osuđujem bilo kakvo pozivanje na ubijanje i mržnju. Svi znamo kako smo prošli devedesetih godina i nedaj Bože nikome. Drago mi je čuti da je policija postupila na način kako je trebala no, volio bih da je policija tako postupila i po pitanju ovih dvanaest nesretnih sudbina odnosno 12 redarstvenika i da smo dobili presude koje nismo dobili. Jednako tako volio bih da su svi ovi silni politički vrhovi koji nam se obraćaju ovih dana reagirali i dan ranije kada je na stranici općine Borovo osvanula objava načelnika općine Baćanovića u kojoj se sablažnjava na iscrtane murale u povodu obljetnice 12. redarstvenika. Načelnik Baćanović kojega štite Milorad Pupovac i Andrej Plenković dužnosnik je u ovoj državi ima nešto protiv grba i zastave Republike Hrvatske i o tome svi šute – rekao gradonačelnik Penava.

Za komentar vezan uz incident upitali smo načelnika Općine Borovo Zorana Baćanovića no, on je odbio dati izjavu za Hrvatski radio Vukovar kao i poziv predsjednika Milanovića prije nekoliko dana kada ga je pozvao na kavu.  

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI