Ispiši ovu stranicu

U okviru Dana Grada održan 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"

U okviru Dana grada Vukovara održan 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ". Tijekom manifestacije na Otoku sportova održan je niz kulturno-umjetničkih i glazbenih izvedbi te koncert folklornog ansambla LADO.

- Cijeli dan svjedočimo jednoj prekrasnoj atmosferi i drago nam je da smo unatoč pandemiji, iako u smanjenom obimu, uspjeli organizirati 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" – poručila je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Miki mouse

Čestitku je sugrađanima uputio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
- Unatoč ovim izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, prvenstveno zbog covid pandemije, nastojali smo našim sugrađanima omogućiti dostojanstvenu proslavu Dana Grada i njegovih nebeskih zaštitnika Filipa i Jakova. Slavimo 790 godina otkako je Vukovar dobio povelju slobodnog kraljevskog grada što je za nas veliki jubilej. Vjerujem da će svi, posebice najmlađi, uživati u svemu što smo pripremili za njih – rekao je Pavliček čestitajući sugrađanima Dan grada.

U okviru Dana grada Vukovara u Perivoju Dvorca Eltz i parku „Augustinčićev dječak“ održane su i radionice  za djecu, a ispred Radničkog doma, u organizaciji Hrvatskog doma Vukovar, dječja slikarska kolonija i predstava „Ti loviš“ Trg RH

Proslava rođendana grada počela je  u jutarnjim satima emitiranjem skladbe Johanna Straussa Na lijepom plavom Dunavu i odavanjem počasti  poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a završava prigodnim vatrometom.

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić