Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Potpisan Pravilnik kojim se zabranjuje tranzitni promet teretnim vozilima od Vukovara do Iloka

Ilustracija Ilustracija

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, potpisao je Pravilnik o određivanju javnih cesta po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz Republiku Hrvatsku.

Time je udovoljen zahtjev mještana svih naselja koja se nalaze na državnoj cesti D2 između Vukovara i Iloka, a prosvjed u Opatovcu najavljen za 8.svibnja u 12,05 sati je odgođen. Osam dana od objave u Narodnim novinama, zabraniti  će se tranzitni promet na toj prometnici za teretna vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona.

- Građani od Iloka do Vukovara te cijelom državnom cestom od Iloka do Varaždina, su se riješili svih kamiona u tranzitu težih od 7,5 tona. Time će država godišnje napuniti svoj proračuna za 107 milijuna kuna – rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Šarengrad, Pero Ćorić.

Ćorić je također rekao kako će tijekom ljeta biti raspisan natječaj za izgradnju ceste D2 na dionici od Vukovara do Opatovca, vrijedan 100 milijuna kuna, a također će u ovoj godini biti raspisan natječaj za dionicu od Opatovca do Iloka u vrijednosti 22 milijuna kuna.

Podsjetimo kako su prosvjednici iz Šarengrada u veljači ove godine  uputili Otvoreno pismo resornom ministarstvu u ime svih naselja koja se nalaze na državnoj cesti D2 između Vukovara i Iloka te zatražili donošenje i usvajanje Pravilnika koji je već bio primjenjen na više od 30 prometnica u RH. Nakon višekratno organiziranih prosvjeda, niza radnih sastanaka na raznim razinama donesen je Pravilnik u kojemu je prihvaćen zahtjev prosvjednika. Sukladno važećim propisima i zakonima isti je bio na Javnoj raspravi do 06. travnja 2021. godine, a na njihove upite u više navrata i sa više razina potvrđeno je kako će odgovori na postavljene upite biti završeni najkasnije do 02.svibnja 2021. godine.

Pročitano 863 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI