Ispiši ovu stranicu

Održana prva fokus grupa u okviru EU projekta INsport

Održana  prva fokus grupa u okviru EU projekta INsport Foto: JU Sportski objekti Vukovar

U orgnizaciji Javne ustanove Sportski objekti Vukovar održana je prva od tri planirane  fokus grupe u okviru projekta INsport, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Cilj je bio podići  svijest javnosti o važnosti i mogućnostima sudjelovanja djece s poteškoćama u razvoju u sportskim aktivnostima.

Sudjelovali su, uz nositelje projekta i predstavnici partnera Grada Vukovara, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići kao i predstavnici Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, osnovnih škola Dragutina Tadijanovića, Nikole Andrića  i Blage Zadre,  udruge „Tko se boji sutra još?“, Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima Golubica Vukovar, Udruge kineziologa grada Vukovara i roditelji djece s poteškoćama u razvoju.

Na prvoj se fokus grupi raspravljalo  o važnosti uključenja djece s poteškoćama u sportske aktivnosti, pozitivnim promjenama uočenim nakon uključenja u sport, prisutnim problemima vezanim uz inkluziju, o važnosti educiranja roditelja djece s teškoćama u razvoju u sportske aktivnosti, rezultatima provedene ankete s roditeljima djece s poteškoćama u razvoju, dosadašnjim zaključcima rada s ciljnom skupinom te primjerima dobre prakse kroz rad s ciljnom skupinom.

Kako bismo potaknuli promjene u društvu, moramo nastaviti glasno zagovarati i promicati uključenje djece s poteškoćama u sportske aktivnosti, naglašeno je tom prilikom iz Javne ustanove Sporetski objekti Vukovar.

Pročitano 549 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar