Ispiši ovu stranicu

Gradit će se dječje igralište u Ulici Bartola Kašića

Ilustracija Ilustracija Foto: Grad Vukovar

U tijeku je postupak raspisivanja javne nabave za projekt izgradnje i opremanja novog dječjeg igrališta u gradskoj četvrti Mitnica, u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica u Ulici Bartola Kašića.

Iz  Grada Vukovara poručuju kako nastavljaju brigu za svoje najmlađe sugrađane pa uz održavanje i modernizaciju te brigu o 49 dječjih igrališta na području grada, odlučuju se i za izgradnju novih sadržaja za igru djece.
Projekt uključuje izradu površina predviđenih za dječju igru, dobavu i ugradnju sprava za dječju igru, izradu prilaznih staza i popločanih površina te okolno hortikulturno uređenje.
Procijenjena vrijednost radova i opremanja novog, modernog dječjeg igrališta je 700.000 kuna.

-Cilj nam je da svako dijete u krugu 300 metara od svoga doma ima po jedno dječje igralište na kojem će s vršnjacima provoditi slobodno vrijeme – poručuju iz Grada dodajući kako Gradska uprava redovito brine o 45 dječjih igrališta, kako na području samog grada, tako i prigradskih naselja Sotin i Lipovača.

igralište

-Grad Vukovar je već početkom ove godine započeo sa sanacijom postojećih igrala na dječjim igralištima te dopremu i montažu novih čime polako obnavljamo i moderniziramo postojeća dječja igrališta u gradu.  Kroz protekla 3 mjeseca sanirali smo igrala na 24 dječja igrališta te proveli postupak nabave za nova dopunska igrala za 14 dječjih igrališta, u iznosu od 242.812 kn s PDV-om, kako bismo unaprijedili i sadržajno obogatili mikrolokacije, ali i centralna igrališta svakog kvarta u gradu te povećali kvalitetu i sigurnost kako bi se djeca bezbrižno mogla igrati. Svjesni nedostataka i dotrajalosti igrala, sukladno mogućnostima, obogatili smo brojna igrališta – poručuju iz Grada dodajući  kako im je uređenje dječjih igrališta jedan od prioriteta kako bi se djeci osigurala što atraktivnija i sigurnija mjesta gdje mogu biti upravo ono što jesu, djeca.

Pročitano 639 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić