Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Kroz mjeru Javni radovi, zaposleno 50 Vukovaraca

Dodjela Ugovora za mjeru Javni radovi Dodjela Ugovora za mjeru Javni radovi Foto: J. Vrdoljak

Grad Vukovar, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi, zaposlio je 50 osoba s područja grada Vukovara putem programa „Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara".

Program javnog rada trajat će 6 mjeseci, u razdoblju od 10. svibnja 2021. do 09. studenog 2021. godine. Od 50 uposlenih, 34 osobe će sa 100% financirati Hrvatski Zavod za zapošljavanje, dok će 16 osoba sa 50% financirati Zavod, a s 50% Grad Vukovar.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima, Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te predstojnicom HZZ – Područni ured Vukovar Jasnom Kolar, su u Dvorcu Eltz dodijelili 50 Ugovora zaposlenicima javnih radova.  Gradonačelnik Ivan Penava je izrazio zadovoljstvo što kroz ovaj program mogu pomoći onima kojima je teže doći do posla.

- Kroz dugogodišnju suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ovom mjerom radimo na dobrobiti cjelokupne zajednice. Kroz nju povezujemo interese osoba koje su dulje vremena na tržištu rada i teže dolaze do posla, ujedno doprinosimo razvoju našega grada i njegovom ljepšem izgledu - rekao je gradonačelnik Penava.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar je rekla kako je u proteklih pet godina  u javne radove uključeno 325 za što je utrošeno 7,5 milijuna kuna.

- Sigurna sam kako će i ovogodišnji program proći uspješno te da će doprinijeti razvoju našega grada, ali i vašem svakodnevnom životu - rekla je Kolar, obraćajući se potpisnicima Ugovora.

Djelatnici programa Javnih radova radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara. Ukupna vrijednost programa Javni radovi iznosi 1.345.532,00 kuna.

Pročitano 758 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI