Ispiši ovu stranicu

Beroš: Želim vjerovati da smo na kraju trećeg vala, opuštanja nema

Beroš: Želim vjerovati da smo na kraju trećeg vala, opuštanja nema Foto: Arhiva HRV

Ako je suditi po novim brojkama novozaraženih, epidemiološka situacija u Hrvatskoj je sve povoljnija. Na nešto manje od 9 tisuća testiranih, u zemlji je u utorak zabilježeno 876 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš iz Osijeka, gdje je pomagao u cijepljenju građana, poručuje da je epidemiološka situacija u poboljšanju, ali ponavlja kako popuštanja nema.

-Želim vjerovati kako smo na kraju ovog trećeg vala. Opuštanja nema. Virus ne prašta naše greške ni krive korake. Jedino što smatramo da je ispravno, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, pratiti epidemiološku situaciju i sve ostale faktore koji su relevantni i na osnovu toga donositi ocjenu – rekao je Ministar zdravstva Vili Beroš.

Potvrdio je ministar kako će biti dovoljno doza cjepiva za docijepljivanje AstraZenecinim cjepivom. Pozvao je sve građane da se jave i iskažu interes kako bi se što prije vratili u 'staro normalno'. Ovaj tjedan počinju prva probna masovna okupljanja u organizaciji Nacionalne udruge ugostitelja. Već u četvrtak poslovni domjenak okupit će 70 osoba cijepljenih objema dozama cjepiva protiv COVIDA. Zatim u subotu slijedi svadba sa 120 cijepljenih, preboljelih te onih gostiju koji nisu ni preboljeli, a ni primili cjepivo. Svi će biti testirani dan prije događaja i sedam dana nakon.

Pročitano 456 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI