Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima Foto: J. Vrdoljak

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

Uručeno je ukupno 47 ugovora, a sufinancirani su troškovi 29 obrta i 18 trgovačkih društava, koji zajedno upošljavaju 276 osoba. Ugovore je uručio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček.

- Grad Vukovar će samo u ovoj godini za gospodarstvo izdvojiti 5,1 milijun kuna. U usporedbi sa Vukovarsko-srijemskom županijom koja godišnje izdvaja 480 tisuća kuna, vidljivo je da se radi o desetostruko većem iznosu. U posljednjih pet godina u vukovarsko gospodarstvo uloženo je 50 milijuna kuna, a rezultat toga je porast broja radnih mjesta koje bilježimo i u prva četiri mjeseca ove godine, a broj zaposlenih prelazi 10 tisuća – rekao je gradonačelnik Penava.

Po riječima pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijane Grubišić, osnovni uvjeti za dodjelu bespovratne potpore bili su da tvrtka posluje na području grada Vukovara, da je investicija realizirana na području Vukovara te da imaju minimalno jednu zaposlenu osobu s područja grada.

- Visina potpore koju su poduzetnici mogli ostvariti kretala se od 2.000 kuna do 200.000 kuna, a nakon potpisa ugovora od njih se očekuje da sljedećih godinu dana održe svoje poslovanje na području grada Vukovara - izjavila je Grubišić. 

Lidija Azinović, vlasnica obrta ELLA DESIGN za izradu unikatnih personaliziranih poklona je dobila potporu u iznosu od nešto većem od 14 tisuća kuna. Ovo je dobar impuls za poduzetnike, rekla je Azinović.

- Ovo je druga potpora koju sam dobila. Prvu sam iskoristila kao novoosnovani obrt, a sada ću novac  usmjeriti na proizvodnju i poboljšanje kvalitete svojih proizvoda - izjavila je Azinović.

Potporu je dobio i Dragoljub Rajak iz tvrtke DECERNO koja se bavi izradom namještaja.

- Smatram da ovaj vid potpore znači svima, poglavito psihološki jer znači sigurnost i jer znate da netko stoji iza vas. Svaka potpora je dobrodošla. Moja tvrtka dosta ulaže u strojeve i maksimalno se trudimo proširiti proizvodnju tako da ćemo i ova sredstva usmjeriti u tom pravcu – kaže Rajak.  

Javni poziv bio je bio otvoren od 16. travnja, a zatvoren 26. travnja zbog utrošenih sredstava. Zaprimljeno je ukupno 89, a odobreno je 47 zahtjeva.

Naime, nakon rekordno brzo  iskorištenih sredstava iz prvog Javnog poziva kojim je vukovarskim poduzetnicima dodijeljeno 2.700.000,00 kuna, osigurana su dodatna sredstva za još jedan Javni poziv težak 1.100.000,00 kuna, čime je Grad Vukovar ove godine za ovakav vid poticajnih mjera vukovarskom gospodarstvu namijenio 3.800.000,00 kuna.

Pročitano 586 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI