Ispiši ovu stranicu

Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora Foto: Marija Molnar

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

- Ovaj kružni potez na vrhu Vukovarskog vodotornja predstavlja neprekidno hrvatsko zajedništvo na pločama od inoxa gdje je postavljen  ponosnii i vječni popis s imenima gotovo 7000 donatora. Na jarbolu na kojemu se vijori hrvatski stijeg, uz otiske stopa vječno se nalaze i imena dva vukovarska junaka Ivana Ivanike i Hrvoja Džalte. Završetkom ovog projekta u povijest je trajno urezan veliki trudi i napor koji smo zajedno s građanima cijele Hrvatske, ali i svijeta posvetili simbolu hrvatskog zajedništva - rekao je Penava.

 

Donatori vodotoranj ploca1

 

Vrijednost projekta je 572.125,00 kuna s PDV-om, a radove je izvodila tvrtka Planum d.o.o. iz Vukovara.

Direktor trtke Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva Darijan Zeko, pojasnio je tijek radova na izradi ploče s popisom donatora.

- Ova je instalacija popisa donatora predviđena projektom obnove i konzervacije Vukovarskog vodotornja, a kružni oblik postavljanja ploča predstavlja neprekidnost u hrvatskom zajedništvu – naglasio je Zeko.

U akciji za obnovu Vukovarskog vodotornja od pojedinačnih i donacija gospodarskih subjekata prikupljeno je 20 milijuna kuna, Vlada RH uložila je 18 milijuna kuna, a tu su i brojne donacije prikupljene kroz call centar, koncerte i druga javna događanja.

Pročitano 836 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar