Ispiši ovu stranicu

Birališta otvorena od 7 do 19 sati

Birališta otvorena od 7 do 19 sati Foto: HRV

Točno u 7,00 sati otvorena su birališta na kojima nešto više od 3,6 milijuna glasača bira predstavničku i izvršnu vlast - općinska i gradska vijeća i županijske skupštine, te načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike u 425 općina, 127 gradova, 20 županija i Gradu Zagrebu.

Glasuje se na 6.572  biračka mjesta, a izbore prati više od deset i pol tisuća promatrača. U Vukovaru, Sotinu i Lipovači otvorena su 32 biračka mjesta.

Pravo biranja imaju hrvatski državljani s navršenih 18 godina s prebivalištem na području jedinice za čija se tijela izbori provode.

Lokalni izbori drugi su koji se provode u epidemiji koronavirusa. Mjere zaštite slične su onima koje su se provodile na izborima za Hrvatski sabor u srpnju prošle godine, a novost je da su sada maske obvezne, a razmak povećan s metra i pol na dva.

Kao i prošle godine, preporučuje se nošenje vlastite olovke na biralište, dezinfekcija, provjetravanje prostora, što kraće zadržavanje na glasačkom mjestu. I na lokalnim će izborima moći glasovati birači koji su u izolaciji i imaju covid i oni koji su u samoizolaciji.

Pročitano 635 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI