Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pavliček najoštrije osudio napad na trinaestogodišnjaka

Saborski zastupnik, Marijan Pavliček Saborski zastupnik, Marijan Pavliček Foto: J. Vrdoljak

Saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček je na današnjoj konferenciji za novinare najoštrije osudio incident koji se prije dva dana dogodio u Vukovaru, kada je 30-godišnjak prvo verbalno, a potom i fizički napao 13-godišnjaka u pekari.

Incident je okvalificirao kao najteži poslije mirne reintegracije naglasivši kako nije riječ o sukobu nikakvih navijačkih skupina niti sukobu učenika, nego da je motiv isključivo nacionalna netrpeljivost jer je dječak napadnut samo iz razloga što je nosio zaštitnu masku sa hrvatskim grbom.

- Smatram da je glavni uzrok ovakvih sukoba podijeljenost osnovnih i srednjih škola na području Vukovara. S toga ću osobno kao saborski zastupnik u Saboru pokrenuti inicijativu za promjenu državno pedagoškog standarda osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja jer smatram da je krajnje vrijeme da se djeci u Vukovaru omogući zajedničko školovanje te da bude školovanje samo po modelu C. Mislim da je to jedini ispravan smjer u kojem Vukovar treba ići.  – rekao je Pavliček vjerujući kako će imati potporu roditelja.

Uvjeren je da SDSS takvu inicijativu neće prihvatiti, ali i da se većina roditelja neće protiviti. Pavliček također smatra kako bi sve manjine u Hrvatskoj trebale pohađati nastavu na hrvatskom jeziku, uz dopunsku nastavu za predmete, koji su od interesa za pojedinu manjinsku zajednicu.

Pročitano 597 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI