Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U OBŽ na koronavirus novopozitivno četiri osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 184 uzoraka od kojih je samo četiri bilo pozitivno na koronavirus (2,2 posto). Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba koje su oboljele od COVID-19, no nitko nije na respiratoru, što se zadnji puta dogodilo prije gotovo devet mjeseci (19. rujna 2020. godine).

Poboljšanje epidemiološke situacije sigurno je velikim dijelom rezultat cijepljenja građana protiv koronavirusa, a danas i na području Osječko-baranjske županije organizirano je cijepljenje građana bez prethodnog naručivanja, i to na sedam punktova (dvorane Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku, Hrvatski dom Kralja Zvonimira u Čepinu, dvorana OŠ Dora Pejačević u Našicama, Gradska dvorana u Đakovu, Nastavno-sportska dvorana u Belom Manastiru i Sportska dvorana u Valpovu). Cijepiti se mogu i djeca starija od 12 godina, naravno u pratnji roditelja, a na svim punktovima koristi se cjepivo Pfizer. Cijepljenje je počelo ujutro u 8.00 sati i trajat će do 19.00 sati, a isto se na svim punktovima nastavlja i sutra (13. lipnja) od 8.00 do 19.00 sati.

Jedno od cijepnih punktova, u Sportskoj dvorani Zrinjevac, danas su obišao je načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

- Danas smo počeli cijepljenje pacijenata protiv koronavirusa bez prethodnog najavljivanja. U prvih sat i po vremena cijepljeno je 560 pacijenata na svih sedam punktova, i to 236 u Osijeku, 71 u Našicama, 74 u Đakovu, 72 u Belom Manastiru, 45 u Valpovu te 42 u Čepinu, što je odlično i još jedan poziv da dođu svi koji se još nisu odlučili za cijepljenje. Kao što vidite, gužve nema, a postupak cijepljenja traje svega nekoliko minuta - rekao je Mato Lukić.

Naglasio je kakao je za dva dana tekućeg vikenda osigurano ukupno 6.400 doza cjepiva za sedam punktova, a ukoliko zainteresiranost građana bude kao što je danas postupak cijepljenja bez najave će se nastaviti, o čemu će se odlučiti u utorak na sjednici Stožera civilne zaštite OBŽ. Naravno, cijepljenja na 11 dosadašnjih punktova se i dalje provode, neovisno o ovih sedam.

Načelnik Lukić izrazio je zadovoljstvo tijekom cijepljenja, a podatak da nakon devet mjeseci niti jedna osoba nije na respiratoru dodatni je pokazatelj značaja cijepljenja. Osim toga, dodao je kako je na području Osječko-baranjske županije do sada cijepljeno 42,4 posto populacije, što je više od prosjeka za RH.

Pročitano 510 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI