Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

HZJZ: Pogrešno prenesena informacija o cijepljenju AstraZenecom starijih od 60

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je demantirao medijsku interpretaciju preporuka Europske agencije za lijekove (EMA), u kojoj se tvrdilo da se cjepivo Astra Zeneca ne preporuča starijima od 60 godina, a koju su proteklog vikenda prenijeli i hrvatski mediji, prenosi Hina.

Iz HZJZ-a podsjećaju da je u nedjelju, 13. lipnja, u intervjuu za talijanski dnevni list La Stampa voditelj radne skupine EMA-e Marco Cavaleri izjavio  kako benefiti cjepiva AstraZeneca nadmašuju rizike, pogotovo za populaciju iznad 60 godina.

“Iz nepoznatog razloga, La Stampa je izjavu pogrešno interpretirala i objavila kako EMA ne preporučuje cjepivo AstraZeneca za osobe starije od 60 godina. EMA je odmah reagirala, a Cavaleri je u demantiju za Reuters izjaviokako se radi o pogrešnoj interpretaciji i da je cjepivo AstraZeneca sigurno za sve dobne skupine, pogotovo za osobe starije od 60 godina”, dodaju iz HZJZ-a.

“Nažalost, moje riječi nisu ispravno prenesene u intervjuu za La Stampu. Cjepivo AstraZeneca ima povoljan profil rizika za sve dobne skupine, posebno one iznad 60 godina“, izjavio je Cavaleri za Reuters.

Posljedično, mediji u Hrvatskoj su prenijeli vijest koju su plasirale inozemne agencije, a koja je sadržavala pogrešne informacije, navodi se u priopćenju HZJZ-a.

Pročitano 705 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI