Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Od jeseni novi dom za 800 studenata na osječkom Sveučilištu

Ilustracija Ilustracija

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u pratnji rektora Vlade Guberca posjetio je osječko Sveučilište i obišao novu zgradu koja bi od jeseni trebala postati dom za novih 800 studenata.

Prilikom posjeta i obilaska novoga studentskog doma, ministar Fuchs je naglasio da je Sveučilište u Osijeku jedno od mlađih sveučilišta u Hrvatskoj te da je od 1995. godine bilježilo rast, ne samo u akademskim strukturama, nego i infrastrukturno.

"Ovo što danas Sveučilište u Osijeku jest, za svaku je pohvalu i daje dojam pravoga europskog sveučilišta“, izjavio je ministar Fuchs.

Po riječima rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Vlade Guberca ova je investicija vrijedna 191 milijuna kuna, od čega je Vlada RH osigurala 17 milijuna kuna na čemu su zahvalni.

"Očekujemo da ćemo na jesen useliti studente u dom. Stariji dom i novi dom povezani su zračnim tunelom te očekujemo da će ove dvije zgrade funkcionirati kao studentski grad", istaknuo je.

Rektor Guberac rekao je i da se na sastanku s ministrom Fuchsom razgovaralo i o novim velikim investicijama, koje su važne za Sveučilište, ali i za Osijek kao grad.

 

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI