Ispiši ovu stranicu

Kreće rekonstrukcija vodovodne mreže u Borovu naselju

Kreće rekonstrukcija vodovodne mreže u Borovu naselju Foto: Marija Molnar

U vukovarskoj gradskoj vijećnici, direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov i direktor gradskog poduzeća Komunalac Igor Štrangarević potpisali su ugovor o rekonstrukciji vodovodne mreže u Borovu naselju, vrijedan gotovo dva milijuna kuna bez PDV-a. Riječ je o nastavku ulaganja gradskog poduzeća Vodovod u suradnji s Hrvatskim vodama i Gradom Vukovarom na području grada i cijelog distributivnog područja, pojasnio je direktor Vodovoda Tišov.

- Ulice obuhvaćene ovom rekonstrukcijom su Dr. Ante Starčevića, Bernarda Vukasa, Krešimira Ćosića, Rudolfa Perešina, Nikole Perlića i dio Sportske ulice. Riječ je o dijelu Borova naselja preko puta sportske dvorane, a dužina novog cjevovoda bit će nešto iznad 1,5 km. Rok za izvođenje radova je 30.studeni ove godine. Također će u okviru ovoga projekta biti zamijenjeni i stari cjevovodi iz 1938.godine, kolokvijalno poznati kao Batini cjevovodi pa se i ta zamjena smatra ulaganjem za buduće generacije. Tijekom izvođenja radova osigurat ćemo opskrbu pitkom vodom bez prekida, a ukoliko i bude određenih problema ili kvarova, sanirat ćemo ih odmah po nastanku pa građani tih ulica neće ostati bez vode duže od par sati - istaknuo je Tišov, dodavši i da će nakon ugradnje i rekonstrukcije cjevovoda asfaltna površina u Ćosićevoj, Vukasovoj i Perlićevoj ulici biti izvedena u punoj širini, odnosno projekt podrazumijeva i sanaciju kolnika u tim ulicama. Radove će obaviti vukovarski Komunalac.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je za ovaj projekt da se radi o jednoj lijepoj priči u kojoj smo dobili kompletno domaću operativu.

-Raduje me i veseli trenutak u kojemu gradska tvrtka kroz svoju operativu i svoj menadžment na javnoj nabavi, na otvorenom tržištu dobiva poslove jer je konkurentna i kvalitetna kao i činjenica da se radi o razvojnom projektu. Zahvaljujem i Hrvatskim vodama koje nas godinama kvalitetno prate. Valja spomenuti da će se novim cjevovodima u navedenim ulicama poboljšati kvaliteta i sigurnost opskrbe pitkom vodom, ali i doprinijeti smanjenju gubitaka u vodoopskrbnom sustavu. Naglasimo u tom smislu da je Vodovod grada Vukovara među najboljima u državi kada se gledaju gubitci u vodoopskrbnom sustavu. Naime prosjek RH je 45 posto, a u vukovarskom Vodovodu u 2020. godini zabilježeni gubitci su ispod 20 posto – istaknuo je gradonačelnik Penava, dodavši da se i dalje nastavljaju ovakvim pristupom i radom boriti za Vukovar.

Pročitano 493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar